roladki z karkówki w kurkowym sosie

4.5 (154 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczne danie z nutą jesieni.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - plastry karkówki: 4 sztuki
    - kurki świerze: 20 dekagramów
    - cienka kiełbasa: 1 sztuka
    - ogórek kiszony: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - pieprz: 1 szczypta
    - Czosnek granulowany: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - mąka: 2 łyżki
    - kostka rosołowa do mięs: 1 sztuka
    - śmietanka 30%: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z karkówki w kurkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. plastry karkówki rozbijam tłuczkiem.
  • 2. każdy plaster smaruje z jednej strony musztardą i posypuje pieprzem i czosnkiem.
  • 3. Na posmarowaną i przyprawioną karkówkę układam kawałek kiełbaski, ogórka kiszonego i cebulki.
  • 4. Zawijam roladki i sczepiam wykałaczka by się nie rozpadły
  • 5. Gotowe roladki podsmażam na rozgrzanej oliwie z każdej strony
  • 6. Do roladek dodaje poszatkowaną w piórka cebulkę. Gdy cebulka się zeszkli dodaje 2 łyżki maki i czekam chwilkę aż maka się lekko przypali.
  • 7. Zalewam roladki szklanką zimnej wody. Dodaje kurki i wszystkie przyprawy
  • 8. Gdy kurki będą już miękkie dodaje śmietankę. Jeszcze chwilkę duszę i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować