Roladki z karkówki

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Roladki można również przygotować z wołowiny.

Składniki:

  • ● 1 kg karkówki
    ● 30 dag mielonego mięsa
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 5 małych ogórków kiszonych
    ● 2 kiełbasy myśliwskie
    ● 2 duże cebule
    ● 3 łyżki musztardy
    ● 2 łyżki oleju
    ● kilka suszonych grzybów
    ● łyżka mąki
    ● jajko
    ● sól, pieprz
    ● maggi
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy
    i kroimy na 10 kotletów.
    Rozbijamy. Czosnek obieramy
    i przeciskamy przez praskę.
    Nacieramy kotlety. Oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy
    na 2 godziny do lodówki.
  • 2. Cebule obieramy i siekamy.
    Kiełbasę kroimy w 20 grubych
    słupków. Ogórki kroimy
    wzdłuż na ćwiartki. Mięso mielone
    doprawiamy pieprzem
    i solą, wbijamy jajko. Wyrabiamy.
    Formujemy 10 kulek.
  • 3. Kotlety smarujemy musztardą,
    posypujemy cebulą.
    Kładziemy po 2 kawałki ogórka
    i kiełbasy oraz kulkę mielonego.
    Zwijamy w roladki.
    Podsmażamy na oleju. Przekładamy
    do garnka, zalewamy
    wrzątkiem. Wkładamy grzyby.
    Dusimy ok. 50 minut. Roladki
    wyjmujemy.
  • 4. Sos doprawiamy maggi
    i pieprzem. Zagęszczamy mąką
    wymieszaną z 1/4 szkl. wody.
    Miksujemy. Wkładamy roladki.
    Chwilę gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować