Roladki z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę myjemy, osuszamy
i kroimy na 10 kotletów.
Rozbijamy. Czosnek obieramy
i przeciskamy przez praskę.
Nacieramy kotlety. Oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy
na 2 godziny do lodówki.
2.Cebule obieramy i siekamy.
Kiełbasę kroimy w 20 grubych
słupków. Ogórki kroimy
wzdłuż na ćwiartki. Mięso mielone
doprawiamy pieprzem
i solą, wbijamy jajko. Wyrabiamy.
Formujemy 10 kulek.
3.Kotlety smarujemy musztardą,
posypujemy cebulą.
Kładziemy po 2 kawałki ogórka
i kiełbasy oraz kulkę mielonego.
Zwijamy w roladki.
Podsmażamy na oleju. Przekładamy
do garnka, zalewamy
wrzątkiem. Wkładamy grzyby.
Dusimy ok. 50 minut. Roladki
wyjmujemy.
4.Sos doprawiamy maggi
i pieprzem. Zagęszczamy mąką
wymieszaną z 1/4 szkl. wody.
Miksujemy. Wkładamy roladki.
Chwilę gotujemy.
Komentarze