Roladki z kapustą i peczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo dobry pomysł na niedzielny obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki najlepiej chudej
    400 g kapusty kiszonej z marchewką
    300 g pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki musztardy
    kminek
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    1 jajko do panierki
    bułka tarta do panierki
    mąka do panierki
    olej do smazenia

Roladki z kapustą i peczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną pokroić, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, ugotować. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę, podsmażyć razem na oleju, doprawić solą i pieprzem. Kapustę dobrze osączyć z wody wymieszać z pieczarkami, doprawić kminkiem, ewentualnie solą i pieprzem, wystudzić.
    Plastry karkówki cienko rozbić, przyprawić solą i pieprzem posmarować musztardą. Na rozbite plastry karkówki nakładać farsz, zwijać jak krokiety. Panierować w mące, jajku, bułce tartej, smażyć na rumiano ze wszystkich stron, po czym nakryć patelnię i dusić roladki przez 10-15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy