6 plastrów karkówki najlepiej chudej
400 g kapusty kiszonej z marchewką
300 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki musztardy
kminek
liść laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
1 jajko do panierki
bułka tarta do panierki
mąka do panierki
olej do smazenia
Roladki z kapustą i peczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę kiszoną pokroić, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, ugotować. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę, podsmażyć razem na oleju, doprawić solą i pieprzem. Kapustę dobrze osączyć z wody wymieszać z pieczarkami, doprawić kminkiem, ewentualnie solą i pieprzem, wystudzić.
Plastry karkówki cienko rozbić, przyprawić solą i pieprzem posmarować musztardą. Na rozbite plastry karkówki nakładać farsz, zwijać jak krokiety. Panierować w mące, jajku, bułce tartej, smażyć na rumiano ze wszystkich stron, po czym nakryć patelnię i dusić roladki przez 10-15 min.
Komentarze