Roladki z dzika

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jałowiec nadaje potrawie niepowtarzalny smak.

Składniki:

  • 1 kg schabu z dzika
    3 ogórki konserwowe
    posiekana cebula
    czerwona papryka
    sól, pieprz
    olej

    Zalewa:
    4 łyżki oliwy
    125 ml czerwonego wytrawnego wina
    1 szkl. bulionu
    5 ziaren jałowca
    po łyżeczce rozmarynu, tymianku i majeranku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z dzika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy mieszamy i polewamy mięso. Odstawiamy na 2 do by do
    lodówki. Następnie kroimy w plastry. Rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w paski.
    Ogórki kroimy w słupki.
  • 3. Na każdym plastrze mięsa układamy po porcji papryki, ogórków i cebuli. Zwijamy. Smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować