4 kotlety ze schabu ( po około 150 g )
1 brokuł bez dolnej części
1 czerwona papryka
2 łyżka masła
sól do smaku
papryka ostra do smaku
pieprz kolorowy do smaku
piri piri do smaku
1 łyżka kaszy manny
Roladki z brokułem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuła posiekać, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę.
2.Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa.
Chwilę smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Dodać kaszę mannę i wymieszać nadzienie.
3.Kotlety opłukać, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem kolorowym i piri piri.
Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet.
Zwinąć roladki i zawinąć każdą z osobna w folię spożywczą zawiązując końce aby podczas gotowania roladki się nie rozleciały.
4.Roladki włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak aby były zakryte i gotować 20 minut od zagotowania siew wody.
5.Po ugotowaniu roladki podawać bezpośrednio lub podsmażyć na patelni.
Podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo koperkowym.
Komentarze