Roladki z boczkiem i ogórkiem

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

Roladki z boczkiem i ogórkami, świetnie się nadają do klusek jaki i ziemniaków, podwawanych z sosem.

  • 60 min

Składniki:

  • 60 dag schabu
    6 średniej wielkości ogórków kiszonych
    30 dag boczku
    sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie
    3 łyżki oleju

Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z boczkiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z boczkiem i ogórkiem 1. Schab w pokroić na plasterki i porządnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Boczek pokroić na małe paski, a ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Na rozbity schab kładziemy boczek oraz niewielką ilość ogórków. Mocno zwijamy i spinamy wykałaczkami.
    Olej rozgrzać w garnku i podsmażyć z obydwu stron roladki. Gdy już obsmażymy roladki, dodać ziele angielskie i liście laurowe, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem. Co jakiś czas obracać i podlewać niewielką ilością wody, aż będą miękkie.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Schab Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować