Roladki z cukinii z twarożkiem i czarnym sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z umytej cukinii wykroić cienkie plastry, nożem lub obierakiem do warzyw. Oprószyć z każdej strony solą ziołową. Kłaść na rozgrzany grill lub patelnię grillową. Ostudzić.
2.Do miseczki przełożyć ser i rozkruszamy go widelcem. Doprawiamy solą do smaku, dodajemy świeżo mielony kolorowy pieprz oraz chili. Rzodkiewkę i cebulkę drobniutko kroimy.
3.Dodajemy czarny sezam oraz jogurt i dokładnie mieszamy.
4.Na każdy plaster nakładamy po około 2 łyżeczki twarożku. Na jednym z końców kładziemy po 2 słupki zielonego ogórka. Rolujemy dosyć ściśle i wbijamy po dwie wykałaczki. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Smacznego!
Komentarze