Roladki wieprzowe "pychotka" z musztardowym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy, wycieramy na sucho. Kroimy na dość grube plastry (ok. 2,5 cm). Rozbijamy jak na schabowe tyle że bardzo cienko.
Na każdym schabowym nałożyć łyżeczkę musztardy i rozsmarować po całości.
Paprykę i ogórka kroimy w małe plasterki.
2.Następnie na środku kładziemy plaster sera, zginamy go i do środka sera wkładamy kilka plasterków papryki i ogórka.
3.Ser składamy. Następnie składamy lewy i prawy bok.
4.Potem dolny bok, tworząc jakby kopertę, mocno ściskając zwijamy do końca.
Na wierzchu posypujemy solą i pieprzem.
5.Gotowe roladki, podsmażyć na patelni aż się zrumieniają z obu stron.
Następnie przełożyć je do rondelka bądź garnka o grubym dnie wraz z olejem. Patelnie opłukać wodą i wlać to do rondelka z roladkami. Przykryć i dusić ok. 30-40 min.
6.Po wyciągnięciu roladek z garnuszka należy zrobić za klepkę ze skrobi i 2 łyżeczek wody. Wlać do rondelka z powstałym musztardowym sosikiem i mieszać aż zgęstnieje. Ziemniaczki polać sosikiem.
Komentarze