Roladki wieprzowe z farszem rzodkiewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę pokroić w plastry ,rozbić cieniutko uważając by nie podziurawić mięsa.
Oliwę połączyć z przyprawami ,zalać mięso-wymieszać,odstawić pod przykryciem na 2-3 h.
W między czasie rzodkiewki pokroić drobno( najpierw cienkie plasterki ,później w kostkę),wymieszać z serem żółty.
Na każdy plaster mięsa nakładać łyżkę farszu ,zwijać najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
2.Każdą roladkę ,zwinąć nitką,smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju do zmiany koloru.
3.Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć wiórki smalcu ,przełożyć roladki.
Piec 40 min w 180st.
Przed podaniem usunąć nitki.
Komentarze