Roladki w cieście musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry schabu rozbić, posolić i popieprzyć. Umyte i oczyszczone papryki pokroić na paski.
2.Cukinie umyć ( nie obierać), razem z serem żółtym pokroić na 4 grube paski.
3.Papryki, ser żółty i cukinię rozłożyć na brzegu mięsa. Posypać natką
pietruszki i zwinąć w ciasną roladkę.
4.Zrobić ciasto musztardowe: musztardę połączyć z mąką i mlekiem. Wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zmiksować na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany.
5.Roladki obtoczyć w cieście musztardowym i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na złocisty kolor, obracając z każdej strony przez ok.12-15 minut. Po wyjęciu osuszyć na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Komentarze