Roladki ustrzyckie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pomysł na...smaczny obiad co dnia ;-) Dziś roladki ustrzyckie, od nazwy rodzinnej miejscowości mojego męża - Ustrzyki Dolne

  • 60 min

Składniki:

  • 360 dag pieczarek
    1 podwójny filet z kurczaka
    ok. 15 dag schabu pieczonego (lub innej wędliny)
    ok. 20 dag sera żółtego
    sól, pieprz, vegeta
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    bułka tarta do panierki
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki ustrzyckie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki do farszu 1. Pieczarki obrać, pokroić jak na sos, podsmażyć, a pod koniec smażenia dodać vegetę.
  • 2. Filet przepołowić, odciąć odstająca część mięsa (będzie przydatna do małej roladki). Oprószyć solą, pieprzem i vegetą z każdej ze stron, Delikatnie rozbić kawałki mięsa tłuczkiem.
  • 3. Formować roladki: filet, dwa plastry sera, dwa plastry schabu (w zależności od wielkości), dwie-trzy łyżeczki pieczarek. Całość zrolować a na końcach umieścić wykałaczki.
  • Roladki przed trafieniem na patelnię ;-) 4. Gotowe roladki moczyć w jajku z mąką i obtaczać w bułce tartej. Smażyć ok 10 min na średnim ogniu.
  • 5. Propozycja podania: roladki, ziemniaki i surówka.

Porady

Jeśli zostaną pieczarki, można wykorzystać je do dekoracji po ziemniakach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować