Roladki serowe

4.5 (153 ocen)

Prosta przystawka która cieszy oko i podniebienie

Składniki:

  • 10 plasterków sera żółtego
    10 plasterków wędliny
    Serek topiony
    Ogórek kiszony
    Świeża papryka
    Majonez kielecki
    Szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Roladki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek sparzyć wrzątkiem i odłożyć, aby zmiękł.
    Ogórka, paprykę pokroić w paseczki.
  • 2. Każdy plasterek sera żółtego posmarować serkiem topionym (o dowolnym smaku), położyć na nim plasterek wędliny. Dać odrobinę majonezu dla smaku, położyć ogórka i paprykę i wszystko delikatnie zwinąć w roladę.
  • 3. Całość związać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować