Roladki ze schabu można przygotować na wiele sposobów i nadziać różnymi farszami. Dzisiaj pomysł na smaczne nadzienie ze szpinaku, twarogu, czosnku i marchewki.
1 godz. 10 min
Składniki:
SKŁADNIKI :
8 plastrów schabu
250 g mrożonego lub świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
4 średnie marchewki
1 mała czerwona papryka. pokrojona w kostkę
200 g twarogu
sól, pieprz, papryka w proszku do smaku
4 łyżki oleju
1 litr bulionu
1 liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach
1 cebula, pokrojona w talarki
1 łyżka mąki
Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozbijamy na kotlety, oprószamy z każdej strony przyprawami.
Szpinak kroimy na kawałki, podpiekamy ze zmiażdżonym czosnkiem na dwóch łyżkach oleju.
Twaróg rozgniatamy, dodajemy paprykę, doprawiamy solą i pieprzem.
Marchewki obieramy i gotujemy w wodzie na półmiękko.
Na plastry schabu rozkładamy porcję szpinaku, na to mała porcja twarogu i pół marchewki.
Zwijamy roladki które spinamy wykałaczkami.
2.Podpiekamy je na oleju z każdej strony aż się zarumienią, wlewamy bulion, dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz, cebulę i dusimy do miękkości, Pod koniec sos doprawiamy do smaku i zagęszczamy łyżką mąki rozmieszaną w 1/2 szklance wody.
Roladki schabowe podajemy z kaszą, ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego.
Komentarze