Roladki schabowe ze szpinakiem i pieczarkami

4.49 (169 ocen)

Bardzo lubimy różnego rodzaju roladki, szczególnie nadziane szpinakiem :)

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    450g świeżego szpinaku
    30 dag pieczarek
    2 ząbki czosnku
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz
    mąka do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Roladki schabowe ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmaż szpinak i pieczarki 1. Mięso rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Włożyć do lodówki. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i podsmażyć pieczarki. Dorzucić opłukany szpinak i dusić, do zmiękczenia. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Wystudzić.
  • na mięsie rozsmaruj farsz 2. Na plastrach roztrzepanego schabu rozłożyć przygotowany farsz i zwinąć w roladki. Panierować w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!






Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować