Roladki schabowe z warzywami

4.5 (168 ocen)

pora na warzywka

Składniki:

  • 6 kawałków schabu na roladki
    mieszanka warzyw: marchew, groszek, brokuły
    żółty ser
    sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego
    musztarda

    Panierka:
    jajko
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Roladki schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Warzywa ugotować, rozdrobnić.
    Schab rozbić tłuczkiem, przyprawić z obu stron. Posmarować z jednej strony musztardą.
    Na koniec mięsa nakładać farsz warzywny, posypać żółtym serem, zwinąć w roladki.
  • roladka 2. Obtaczać najpierw w mące, potem w rozmąconym jajku, a na końcu w bułce tartej.
    Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować