Roladki schabowe z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy , osuszamy.
Kroimy w 2 cm. plastry , rozbijamy cienko.
Cebulę obieramy , kroimy w piórka.
W pojemniku układamy warstwy schabu , przykrywamy piórkami cebuli oraz oprószamy solą i pieprzem.
Czynność powtarzamy do wykończenia składników.
Całość zalewamy mlekiem , odstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia schab wyjmujemy z mleka , osuszamy na ręczniku papierowym.
2.Farsz:Obrane pieczarki oraz cebulę kroimy w małą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę , dodajemy pieczarki.
Smażymy do odparowania płynu , doprawiamy solą i pieprzem.
Wsypujemy natkę pietruszki , mieszamy.
3.Ser żółty oraz masło kroimy w paski.
Na każdym plastrze schabu rozsmarowujemy farsz pieczarkowy , kładziemy pasek sera i masła.
Zwijamy ścisło roladki.
4.Panierka:Jajka mieszamy z mlekiem.
Każdą roladkę maczamy w jajkach a następnie w bułce tartej.
Tłuszcz rozgrzewamy.
Smażymy mięso na rumiano z obu stron.
Usmażone odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Komentarze