Roladki schabowe faszerowane białą kiełbasą

4.99 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz. 10 min

Ciekawy i prosty farsz do zrazów

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    5 białych kiełbasek
    Sól
    Pieprz
    Olej
    mąka
Wystaw ocenę:

4.99 (175 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe faszerowane białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dzielimy na 10 plastrów. Plastry schabu cienko rozbijamy, uważając aby nie poprzerywać mięsa. Posypujemy solą i pieprzem z każdej strony.
    Na każdy płat kładziemy po połowie białej kiełbaski. Zakładamy boki mięsa do środka i zwijamy w roladkę . Odstawiamy do lodówki na godzinę aby się schłodziło, wówczas nie potrzebne nam będą wykałaczki czy też sznurek.
    Na patelnię wylewamy olej, dobrze rozgrzewamy i obsmażamy mięso na lekko brązowy kolor z każdej strony.
    Przekładamy do brytfanki lub naczynie żaroodpornego. Na patelnię na której smażyły się roladki wlewamy 1 szklankę wody i zagotowujemy , płyn wlewamy do brytfanki ze zrazami. Brytfankę wkładamy do nagrzanego do temp 200 st C piekarnika i pieczemy około 45 minut. Wyjmujemy roladki i robimy sos zagęszczając go mąką rozrobioną z wodą. Doprawiamy solą i pieprzem. Można wlać trochę śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować