Roladki schabowe nadziewane cukinią i amarantusem

0 (0 ocen)

Przepyszne połączenie mięsa i cukinii super obiad

Składniki:

  • - 5 plastrów schabu
    - 1 cukinia ok 20 cm
    - pęczek ziół zielonych :
    - pietruszka lubczyk tymianek oregano
    - sól
    - pieprz
    - przyprawa do mięsa wieprzowego
    - 2 łyżki startego sera na drobnej tarce
    - 2 czubate łyżki amarantusa
    - tarta bułka
    - 2 jajka

Roladki schabowe nadziewane cukinią i amarantusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Plastry schabu rozbić tłuczkiem posypać przyprawą do wieprzowiny
    - cukinię zetrzeć na drobnej tarce posolić zostawić aż puści sok przełożyć na sito bardzo mocno odcisnąć aż będzie sucha dodać amarantus posiekane zioła zielone i starty ser dodać pieprz
  • 2. Powstały farsz podzielić na każdy plaster Zwinąć mięso panierować w jajku i bułce Smażyć na oleju przełożyć roladki do żaroodpornego pojemnika wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok 25 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy