Roladki rybne eli w sosie pieprzowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmrożone filety pangi umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i rozciąć wzdłuż na pól(wyjdą 2 wąskie długie płaty). Do słoika włożyć olej,sos sojowy jasny i grzybowy,sos rybny,czosnek granulowany,sok z cytryny i pieprz. Słoik zakręcić i energicznie potrząsać,aż zrobi się emulsja. Marynatą zalać filety,delikatnie wymieszać,żeby cała ryba się nią pokryła i włożyć do lodówki na 2 godziny.
2.Paski pora zalać wrzątkiem,gotować 3 minuty,wyjąć,przelać zimną wodą i osączyć. Wyjąć rybę z lodówki i osuszyć z marynaty ręcznikiem papierowym. Położyć plastry boczku,na nie położyć filety,paski pora i z szerszego końca paseczki papryki(żółta,czerwona,zielona,żółta,czwerwona,zielona),ściśle zwinąć i każdą roladkę spiąć 2 wykałaczkami.
3.Na patelni zozgrzać olej i smażyć roladki ze wszystkich stron(najpierw w koło a potem obydwa boki).
4.Do rondelka wlać śmietanę,dodać pieprz odlany z zalewy,zagotować,przyprawić kucharkiem i odrobiną świeżo zmielonego zielonego pieprzu. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.Na talerzu roladki polać sosem pieprzowym. Smacznego!
Komentarze