Roladki rybne Eli w sosie pieprzowym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Niecodzienne roladki rybne nadziewane różno kolorową papryką,podane z sosem śmietanowo-pieprzowym.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - filety pangi: 3 sztuki
    - olej: 10 łyżek
    - sos sojowy jasny: 2 łyżki
    - sos sojowy grzybowy: 1 łyżka
    - sos rybny: 1 łyżka
    - Czosnek granulowany: 1 łyżeczka
    - cytryna-sok: 1 sztuka
    - pieprz: 1 łyżeczka
    - paski pora (paski długości fileta): 6 sztuk
    - paski surowego boczku wędzonego (paski długości fileta): 6 sztuk
    - paseczki papryki czerwonej: 12 sztuk
    - paseczki papryki żółtej: 12 sztuk
    - paseczki papryki zielonej (wszystkie paseczki papryki długie na szerokość fileta): 12 sztuk
    - wykałaczki: 12 sztuk
    - śmietana kremówka (30%): 250 mililitrów
    - pieprz zielony z zalewy: 2 łyżki
    - kucharek: 5 szczypt
    - mąka pszenna: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki rybne eli w sosie pieprzowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożone filety pangi umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i rozciąć wzdłuż na pól(wyjdą 2 wąskie długie płaty). Do słoika włożyć olej,sos sojowy jasny i grzybowy,sos rybny,czosnek granulowany,sok z cytryny i pieprz. Słoik zakręcić i energicznie potrząsać,aż zrobi się emulsja. Marynatą zalać filety,delikatnie wymieszać,żeby cała ryba się nią pokryła i włożyć do lodówki na 2 godziny.
  • 2. Paski pora zalać wrzątkiem,gotować 3 minuty,wyjąć,przelać zimną wodą i osączyć. Wyjąć rybę z lodówki i osuszyć z marynaty ręcznikiem papierowym. Położyć plastry boczku,na nie położyć filety,paski pora i z szerszego końca paseczki papryki(żółta,czerwona,zielona,żółta,czwerwona,zielona),ściśle zwinąć i każdą roladkę spiąć 2 wykałaczkami.
  • 3. Na patelni zozgrzać olej i smażyć roladki ze wszystkich stron(najpierw w koło a potem obydwa boki).
  • 4. Do rondelka wlać śmietanę,dodać pieprz odlany z zalewy,zagotować,przyprawić kucharkiem i odrobiną świeżo zmielonego zielonego pieprzu. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.Na talerzu roladki polać sosem pieprzowym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek granulowany Papryka Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować