Dietetyczna alternatywa wędliny. Roladki pełne aromatu, mąją aksamitną strukturę.

Składniki:

  • Masa:
    900 g filetów rybnych (u mnie mintaj)
    4 kajzerki świeże (łącznie 350 g)
    100 g serka topionego ze szczypiorkiem
    4 łyżki śmietany 18 %
    3 jajka
    1 duża biała cebula (160 g)
    1 łyżka rozmarynu suszonego
    1 łyżka tymmianku susznego
    1 łyżka oregano suszonego
    1 łyżka pieprzu ziołowego
    przyprawa uniwersalna lub sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku

    Dodatkowo:
    olej do folii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kajzerka Rolada Ryba Przystawki

Roladki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki rybne 1. Kajzerki pokroić w drobną kostkę i wysuszyć (np.pod kaloryferem). Rybę zmielić lub zblendować, dodać posiekana cebulę oraz pozostałe składniki na masę, łącznie z zasuszonymi bułkami, pomijając jednak jajka. Dokładnie wymieszać. Całość włożyć na noc do lodówki.
  • Roladki rybne 2. Następnego dnia do masy wbić jajka i ponownie wymieszać. Całość podzielić na 4 porcje i każdą przełożyć na natłuszczoną folię aluminiową.
  • Roladki rybne 3. Uformować roladki, zawijając folię. Przygotowane wałeczki dodatkowo ciasno owinąć folią spożywczą, przełożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować około 45 min. Roladki wyjąć z garnka, nie odwijając z filii, całkowicie wystudzić.
  • Roladki rybne 4. Wystudzone roladki odwinąć z folii. Podawać na zimno pokrojone w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Oregano Pieprz Ryby Serek Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować