Roladki z kiełbasą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w grube plastry i rozbić na cienkie płaty, następnie posmarować mięso grubą warstwą musztardy.
2.Boczek, kiełbasę, ogórka i paprykę pokroić w grubsze słupki, cebulę pokroić w piórka.
Na posmarowanym musztardą mięsie ułożyć boczek, kiełbasę, ogórka i paprykę oraz cebulę, następnie ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką lub obwiązać nicią.
3.Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć roladki ze wszystkich stron na mocno brązowy kolor.
Obsmażone roladki przełożyć do garnka i zalać je 1/2 litra gorącej wody, a na patelni podsmażyć na złoty kolor pozostałą z robienia roladek cebulę i dodać ja do mięsa, dołożyć 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1 łyżeczkę musztardy, liść laurowy i na małym ogniu dusić pod przykryciem około 1 godziny.
Komentarze