Roladki karkowe z nalesnikiem i papryką

4.5 (146 ocen)

Mój autorski pomysł na soczystą karkówkę.Pikantny naleśnik daje im oryginalności i bardzo pozytywnie smakuje zawinięty w mięsie.

Składniki:

  • ( Na 6 roladek)
    6 cienkich plastrów karkówki
    1/3 zielonej papryki
    1/3 czerwonej papryki
    sól,pieprz
    mąka do obtoczenia roladek
    olej do smażenia
    Naleśniki:
    1 jajko
    3/4 szklanki mleka
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 łyżka oliwy z oliwek ew.oleju
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka chili
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki karkowe z nalesnikiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę umyć,osuszyć.
    Rozbić cienko plastry za pomocą tłuczka i folii spożywczej,oprószyć obficie solą i pieprzem z obu stron-odstawić
    Papryki umyć, pokroić w cienkie paseczki.
  • naleśniki 2. Naleśniki:Wszystkie składniki połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.
    Rozgrzać suchą patelnię ,usmażyć 2-3 cienkie naleśniki.
    Z placków za pomocą szklanki wyciąć kółka.
  • przed zwinięciem 3. Na każdy plaster karkówki kłaść naleśnika, po paseczku czerwonej oraz zielonej papryki.
  • roladki 4. Zwijać roladki.Najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
    Obtoczyć mięs w mące.
  • smażenie roladek 5. Na patelni rozgrzać olej,smażyć roladki na rumiano z każdej strony.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować