Roladki karkowe z nalesnikiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę umyć,osuszyć.
Rozbić cienko plastry za pomocą tłuczka i folii spożywczej,oprószyć obficie solą i pieprzem z obu stron-odstawić
Papryki umyć, pokroić w cienkie paseczki.
2.Naleśniki:Wszystkie składniki połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.
Rozgrzać suchą patelnię ,usmażyć 2-3 cienkie naleśniki.
Z placków za pomocą szklanki wyciąć kółka.
3.Na każdy plaster karkówki kłaść naleśnika, po paseczku czerwonej oraz zielonej papryki.
4.Zwijać roladki.Najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
Obtoczyć mięs w mące.
5.Na patelni rozgrzać olej,smażyć roladki na rumiano z każdej strony.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze