Roladki faszerowane gruszką z dodatkiem cukini i sera

0 (0 ocen)

  • 60 min

Do moich potraw zazwyczaj dodaję to, co jest dostępne w sezonie. Tym razem mamy nadzienie gruszkowo-cukiniowe, które bardzo mi posmakowało. Do tego przepisu pewnie wrócę wiele razy.

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg filetów drobiowych
    100g pieczarek
    1 mała cukinia
    1 mała cebulka
    2 gruszki
    1 łyżka miodu
    sól i pieprz do smaku
    papryka ostra

    Dodatkowo:
    100 gram mąki
    2 jajka
    100 gram bułki tartej
    100 gram płatków migdałów
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki faszerowane gruszką z dodatkiem cukini i sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filety 1. Filety przecinamy na plastry, rozbijamy tłuczkiem do mięsa i posypujemy przyprawami.
  • farsz 2. Pieczarki kroimy na plasterki , cebulę w kosteczkę. Cukinię obieramy i kroimy na cienkie paseczki. Wszystkie warzywa wrzucamy na rozgrzany olej, przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy około 3-5 minut. Przekładamy farsz na mięso.
  • gruszki 3. Gruszki obieramy, pozbywamy środka nasiennego i przecinamy na mniejsze, długie paski. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy miód i karmelizujemy w nim gruszki przez około 5 minut.
  • nadzienie 4. Gruszki wykładamy na plastry mięsa z warzywami, kładziemy po plasterku sera mozzarella.
  • roladki 5. Dokładnie zwijamy mięso w roladkę. Można użyć wykałaczek.
  • smażenie 6. Roladki panierujemy najpierw w mące, jajku i bułce tartej z dodatkiem płatków migdałowych. Smażymy na wolnym ogniu aż nabiorą złotego koloru. Pozostawimy pod przykryciem przez 20 minut aby mięso doszło w środku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować