Roladki drobiowe ze szpinakiem

5 (190 ocen)

  • 30 min

Smaczne soczyste roladki drobiowe nadziane farszem ze szpinaku z czosnkiem i masełkiem. To smaczna propozycja na niedzielny obiad :)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 filety pojedyncze z kurczaka
    sól
    pieprz kolorowy

    Farsz:
    300 g szpinaku mrożonego
    3 łyżki masła klarownego
    3 ząbki czosnku
    100 g sera żółtego

    Panierka:
    2 jajka
    1 szklanka bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Roladki drobiowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i oczyścić z błonek. Rozkroić na pół i delikatnie rozbić, przyprawić solą oraz pieprzem.
  • 2. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szpinak krótko podsmażyć z masłem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zdjąć z ognia i do ciepłego farszu dodać ser żółty. Po 2 łyżki nadzienia rozsmarować na każdym płacie mięsa i zwinąć nadając kształt roladki.
  • 3. Roladki delikatnie maczać w jajku i panierować w bułce. Smażyć z każdej strony na małym ogniu na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować