Składnik dodatkowy:
4 łyżki startego sera mozarella
Składniki robocze:
1 jajko do panierowania
maka do panierowania
bułka tarta do panierowania
sól
pieprz
ok.2 łyżki wody
1 łyzka cukru
tłuszcz do smażenia
Roladki drobiowe z żurawiną i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żurawina: owoce myjemy, przesypujemy do garnka, dodajemy 2 łyżki wody i cukier. Gotujemy przez ok 20 minut do momentu aż powstała konfitura zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia.
2.Filet rorbić tłuczkiem, opruszyć solą i pieprzem. Można wstawić do lodówki na ok. godzinę. Na każdy filet nałożyć łyżkę sera mozzarella i łyżkę konfitury żurawinowej. Zwunąć w rulonik.
3.Obtocyc w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Przelożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut..
4.Makaron ugotować w osolonej wodzie.
5.Roladki podawać na ciepło z makaronem, zielona sałatą lub ulubioną surówką.
Komentarze