Roladki podałam z ziemniakami i surówką,są pyszne.
Składniki:
2 szt pierś z kurczaka,
1 szt marchewka większa,
1 szt pietruszka mniejsza,
10 cm Por biała część,
3 ząbki czosnek,
do smaku sól pieprz kolorowy,
do smażenia olej,
do panierowania jajko,
do panierowania mąka pszenna,
do panierowania bułka tarta
Roladki drobiowe z warzywnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę ,seler obrać cieniutko z skórki,zetrzeć na tarce dużych oczkach.Por pokroić w półplasterki a czosnek w cieniutkie plasterki.Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju do miękkości.
2.Piersi oczyści i przekroić na dwie części.Lekko rozbić oprószyć solą i kolorowym pieprzem..Na piersiach rozłożyć warzywny farsz i zwinąć roladki. Roladki panierować w mące, rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej. Smażyć z wszystkich stron na oleju.
Komentarze