Roladki drobiowe z warzywno-serowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, rozbić. Obsypać zobu stron przyprawami, wstawić do loówki. Mozna również przygotwać mięso dzień wcześniej.
2.Tłuszcz rozgrzać, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zrumienić. Marchewkę, seler zetrzeć na tarku o grubych oczkach. Paprykę i pora pkroić na mniejsze części. Warzywa dodać do cebuli, podlac odrbiną bulionu i dusić pod przykryciem do momentu aż będą miękkie ale nie rozgotowane.Przestudzić.
3.Na każdy filet nakładać łyżką farsz warzywny oraz ser mozarella. Zwinąć w rulonik i obtoczyć w mące.
4.Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, podlać resztą bulionu i chwilę poddusić na małym ogniu.Dodać śmietankę aby zrobił się sos.Podawać z ryżem, makaronem, kaszą oraz ze słowackimi "knedlykami" .Smacznego.
Komentarze