Roladki drobiowe z pieczarkami

4.5 (181 ocen)

Pyszne roladki z pieczarkami na obiad. Zawsze robiłam kotleta z piersi kurczaka, teraz postanowiłam dodać pieczarki i zrobić roladki.

Składniki:

  • filety z kurczaka- 1 podwójna
    pieczarki 300 g
    cebula - 1 szt
    sól i pieprz
    tłuszcz do smażenia
    bułka tarta - 4 łyżki
    mąka
    jajka - 1 szt
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, przekroić, aby wyszły 4 filety.
  • 2. Filety dobrze rozbić, uważając aby nie przedziurawić mięsa tłuczkiem, oprószyć mięso sola i pieprzem.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
  • 4. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić, przesmażyć na tłuszczu razem z cebulką.
    Doprawić solą i pieprzem.
  • 5. Na każdym filecie kłaść po łyżce pieczarek, zwijać mięso w roladki, spiąć wykałaczkami.
  • 6. Roladki obtaczać w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem.
  • 7. Panierować w tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu, na złoty kolor. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować