Roladki drobiowe z selerem naciowym, boczkiem i mozzarellą

0 (0 ocen)

Bardzo lubię urozmaicać roladki. Do tej wersji wykorzystałam seler naciowy, który jest zdrowy, ale ma też specyficzny i oryginalny smak, co jest zaletą. Boczek wędzony i ser cieknący z roladki sprawiają, że chce się jeść roladki w całości.

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    filety z kurczaka 2 szt.
    seler naciowy 2 długie łodyżki
    ser mozzarella starty 4 łyżki
    boczek wędzony 2 plastry
    jajko 1 szt.
    mleko 2 łyżki
    papryka słodka mielona 1 łyżka
    czosnek granulowany 1 łyżeczka
    sól 1/2 łyżeczki
    pieprz do oprószenia
    olej do smażenia
    woda ok. 1/3 szkl. do podlania
    bułka tarta ok. 1/2 szkl.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe z selerem naciowym, boczkiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i przekroić zboku wzdłuż na pół, ale nie do końca. Rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem.
  • 2. Na brzegu układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem.
  • 3. Jajko roztrzepać z mlekiem i mieloną papryką. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku a potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na złocisty kolor. Kiedy się zrumienią podlać wodą i chwilę dusić pod przykryciem, aż woda wyparuje.

Porady

Podawać z ziemniakami i bukietem surówek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować