ROLADKI DROBIOWE Z NADZIENIEM SEROWYM

4.5 (158 ocen)

Pieczone roladki z piersi kurczaka w winie z nadzieniem z białego sera z dodatkami.Pycha:))

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    20 dag.chudego twarogu zmielonego
    pęczek natki pietruszki
    1 papryka żółta
    1 papryka czerwona
    1 żółtko
    3 łyżki musztardy
    3 łyżki masła
    1 szkl.wody
    1 szkl.białego wytrawnego wina
    sól
    pieprz
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Wina

Roladki drobiowe z nadzieniem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Piersi z kurczaka rozbić i natrzeć przyprawami.Twaróg utrzeć z musztardą i żółtkiem,przyprawić.Do masy serowej dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i pokrojoną natke pietruszki,wymieszać.Rozbite filety posmarować masą serową i zwinąć jak roladki.Spiąć wykałaczkami lub obwiązać sznureczkiem.Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać słodką papryką i polać stopionym masłem.Piec w piekarniku ok 30 minut.Po 10 minutach pieczenia podlać roladki winem i wodą.Co jakiś czas należy polewać roladki wytworzonym sosem.

Porady

Roladki można również obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować