Roladki drobiowe z farszem pieczarkowo-serowym

4.5 (199 ocen)

  • Średni

Bardzo syte roladki w sam raz na niedzielny obiad.

  • Średni

Składniki:

  • - piersi z kurczaka: 600 gramów
    - ser żółty w kostce: 15 dekagramów
    - pieczarki: 5 sztuk
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka pszenna typ 500: 1 łyżka
    - sól do smaku ok.: 0.5 łyżeczki
    - papryka słodka mielona: 1 łyżeczka
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Ser

Roladki drobiowe z farszem pieczarkowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka kroimy w poprzek po połowie. Lekko rozbijamy dłonią, uważając aby nigdzie jej nie przerwać. Posypujemy solą i papryką (papryką tylko z jednej strony). Odstawiamy na bok.
  • 2. Pieczarki kroimy w kosteczkę i prażymy na suchej patelni. Gdy zaczną puszczać soki zdejmujemy z ognia. Ser kroimy w plasterki.
  • Uformowane roladki drobiowe z farszem pieczarkowo-serowym 3. Na pierś, od strony posypanej papryką kładziemy ser, na to pieczarki i całość zawijamy formując roladki. W razie potrzeby można spiąć wykałaczkami.
  • Usmażone roladki drobiowe z farszem pieczarkowo-serowym 4. Uformowane roladki obtaczamy w mące, jajku wymieszanym z pieprzem, bułce tartej i smażymy na rumiano. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować