Roladki drobiowe z farszem pieczarkowo-jajecznym i serem

0 (0 ocen)

Takie roladki lubię najbardziej. Zawierają wszystkie składniki, które najbardziej uwielbiam. Są smakowite, syte i ładnie prezentują się na stole.

Składniki:

  • - 5 filetów drobiowych
    - ok. 500 g. pieczarek
    - 1 cebula
    - 2 jaja ugotowane na twardo
    - 200 g. sera żółtego
    - sól, pieprz do smaku
    - 3 jaja
    - bułka tarta do obtoczenia roladek
    - 1/2 szkl. maki
    - 1 łyżka oleju
    - 1 łyżka masła

Roladki drobiowe z farszem pieczarkowo-jajecznym i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół. Rozbić tłuczkiem, tak jak na schabowe.
  • 2. Cebulę i pieczarki obrać. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulkę. Posolić a następnie dodać masło. Dodać pieczarki i dusić na małym ogniu. Jajka rozdrobnić widelcem i dodać do pieczarek. Wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 3. Na filety nałożyć farsz, posypać serem i zwinąć w roladki. Posypać mąką. Zanurzyć w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Układać na rozgrzanej patelni. Smażyć z każdej strony na złoto. Potem na małym ogniu pod przykryciem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy