Roladki drobiowe z bakłażanem i grzybami

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Hit

Pyszne, kruche, aromatyczne. Nic dodać nic ująć :) Podałam je z sosem pieczeniowym i ziemniakami obficie posypanymi świeżym koperkiem.

Składniki:

  • dla 4-6 osób
    2 podwójne filety z kurczaka
    garść suszonych grzybów
    1 bakłażan
    1 por (biała część)
    sól
    pieprz
    pęczek natki pietruszki
    pół szklanki wywaru z grzybów
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Roladki drobiowe z bakłażanem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe z bakłażanem i grzybami 1. Grzyby namoczyć na noc i ugotować do miękkości. Odcedzić (wody nie wylewać). Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, przeciąć na pół i delikatnie roztłuc. Por pokroić w krążki, bakłażana w kostkę i ugotowane grzyby. Podsmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Wystudzić. Natkę pietruszki drobno posiekać dodać do farszu.
  • Roladki drobiowe z bakłażanem i grzybami 2. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i pieprzem, kłaść trochę farszu i zwijać. Zwinięte roladki ułożyć ciasno w naczyniu do zapiekania. Na wierzch rozłożyć resztę farszu, zalać wywarem z gotujących się grzybów. Dodatkowo oprószyć sola i pieprzem.
  • Roladki drobiowe z bakłażanem i grzybami 3. Przykryć i wstawić do piekarnika. Piec ok 30 min pod przykryciem w temperaturze 190 stopni, odkryć i zapiekać jeszcze 10-15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować