Roladki drobiowe w papierze ryżowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Soczyste roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i parmezanem mogą być zarówno dodatkiem do dania głównego jak i "robić" za przekąskę. Możemy je także podać- tak jak ja z dodatkiem warzyw na tradycyjne włoskie bruschetty.

  • 60 min

Składniki:

  • Na 6 roladek:

    2 duże filety drobiowe
    8 suszonych pomidorów
    6 kawałków parmezanu (0,5cm słupki o dł. ok 4 cm)
    6 płatów papieru ryżowego
    6 łyżeczek sosu z octem balsamicznym np. z nutką pomarańczy
    olej do smażenia
    sól, pieprz i włoska mieszanka przypraw (np. oregano, zioła prowansalskie, bazylia)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe w papierze ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki 1. Filety drobiowe dzielimy na 3 części, każdą lekko rozbijamy np dłonią jeśli są bardzo miękkie, posypujemy odrobiną soli, pieprzu i włoskiej mieszanki przypraw. Nakładamy po odrobinie posiekanym suszonych pomidorów i kawałku sera parmezan.
  • Na przygotowany papier ryżowy nakładamy krem z octem balsamicznym. 2. Całość zwijamy na kształt roladki. Papier ryżowy namaczamy w wodzie wg zaleceń na opakowaniu. Smarujemy odrobiną kremu z octem balsamicznym i nakładamy roladkę drobiową.
  • Gotowe roladki 3. Zwijamy ponownie- najpierw boki, a następnie po długości. Gotowe smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, a następnie przekładamy na ręcznik papierowy by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy w całości, pokrojone i z czym komu pasuje :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papier ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować