Roladki drobiowe faszerowane smażonym boczkiem, papryką i ogórkiem konserwowym

4.5 (198 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Połączenie papryki z ogórkiem konserwowym i boczkiem nadają roladkom zadziwiającego smaku! Są smaczne i bardzo sycące.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    pół papryki
    2 ogórki konserwowe
    15 dag boczku wędzonego
    sól, pieprz
    olej
    jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Roladki drobiowe faszerowane smażonym boczkiem, papryką i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, podzielić na plastry, lekko je rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić w paski, ogórki w kostkę, a boczek w drobną kostkę i lekko podsmażyć. Następnie kłaść na filety po łyżce boczku i po dwa kawałki papryki i ogórka. Zawinąć je w rolady, spinając wykałaczkami lub szpikulcami do mięs. Roladki panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-10 minut. Podawać z ziemniakami i surówką lub mizerią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Ogórek Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować