Roladki drobiowe faszerowane serem feta i bazylią. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser feta można przemielić lub w prosty sposób ugnieść widelcem, łączymy z posiekaną bazylią i łyżką oliwy z oliwek. Gotową masę odstawiamy na 10 min.
2.Filety delikatnie rozbijamy tak aby nie rozerwać mięsa, nakładamy przygotowany wcześniej farsz i zwijamy. Roladki nacieramy przyprawą do mięs i pieprzem.
3.Przyprawione filety z farszem kładziemy na pergaminie, każdy z osobna. Smażymy na rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony bez dodatku tłuszczu. Gotowe roladki kroimy na pół i podajemy z własnymi dodatkami. Mięso w środku powinno być lekko różowe (nie surowe).
Porady
Do dania nie dodaję soli, gdyż serek feta jest wystarczająco słony.
Komentarze