Soczyste i aromatyczne roladki, nadziewane suszonymi pomidorami i kozim serkiem. Roladki zapiekam w bulionie i pod przykryciem, przez co nie wysuszają się i mięso pozostaje deliaktne.
Składniki:
3 plastry piersi kurczaka
4-5 suszonych pomidorów z zalewy olejowej
40 g kremowego serka koziego
sól, pieprz
suszona bazylia
kilka pomidorków koktajlowych
kilka listków bazylii
1/2 szklanki bulionu
Roladki drobiowe nadziewane kozim serkiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suszone pomidory kroimy w mniejsze kawałki, mieszamy z serkiem kozim, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy plaster nakładamy farsz i zwijamy roladkę, spinamy wykałaczką. Gotowe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy lekko solą i suszoną bazylią, dodajemy pomidorki, listki bazylii, podlewamy bulionem. Naczynie przykrywamy, roladki pieczemy ok. 25 min. w temp. 180 st. C, na 3-4 minuty przed końcem pieczenia ściągamy folię aluminiową. Roladki podajemy w całości lub pokrojone w plasterki. Dekorujemy świeżą bazylią.
Komentarze