Stanowią one pyszny dodatek do ziemniaków. Jeśli chcemy by wnętrze rozpływało się zamiast sera feta można użyć żółtego sera lub mozzarelli w kolce. Dodatkowo roladki przed upieczeniem można panierować.
Składniki:
Składniki podstawowe
• 4 sztuki makaronu cannellloni,
• 2 jajka,
• Około 100 g sera feta (niebieski),
Składnik dodatkowy:
• 1 podwójna pierś z kurczka
Składniki robocze:
• Natka pietruszki do dekoracji i środka,
• Świeżo mielony kolorowy pieprz,
• Świeżo mielona sól morska,
• Olej do smażenia
Roladki cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makron gotujemy na pół twardo. Odcedzamy go.
2.Jajka gotujemy na twardo . Ugotowane studzimy i obieramy.
Ser feta kroimy na mniejsze części. Dokładamy do niego pokrojone jajka oraz odrobinę posiekanej natki pietruszki. Całość mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy ugotowany makaron.
3.Pierś z kurczaka dzielimy na 4 porcje . Każdą cześć rozbijamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
4.Na każdym rozbitym płacie układamy po jednej napełnionej rurce.
5.Zwijamy roladki.
6.Tak przygotowane smażymy do miękkości z obu stron na rozgrzanym oleju.
Komentarze