Roladki cannelloni

0 (0 ocen)

Stanowią one pyszny dodatek do ziemniaków. Jeśli chcemy by wnętrze rozpływało się zamiast sera feta można użyć żółtego sera lub mozzarelli w kolce. Dodatkowo roladki przed upieczeniem można panierować.

Składniki:

  • Składniki podstawowe
    • 4 sztuki makaronu cannellloni,
    • 2 jajka,
    • Około 100 g sera feta (niebieski),
    Składnik dodatkowy:
    • 1 podwójna pierś z kurczka
    Składniki robocze:
    • Natka pietruszki do dekoracji i środka,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • Świeżo mielona sól morska,
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Roladki Jajko

Roladki cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowanie makaronu 1. Makron gotujemy na pół twardo. Odcedzamy go.
  • przygotowanie farszu 2. Jajka gotujemy na twardo . Ugotowane studzimy i obieramy.
    Ser feta kroimy na mniejsze części. Dokładamy do niego pokrojone jajka oraz odrobinę posiekanej natki pietruszki. Całość mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy ugotowany makaron.
  • rozbijanie i doprawianie mięsa 3. Pierś z kurczaka dzielimy na 4 porcje . Każdą cześć rozbijamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
  • ułożenie makaronowych ruloników 4. Na każdym rozbitym płacie układamy po jednej napełnionej rurce.
  • Zwinięta roladka 5. Zwijamy roladki.
  • Smażenie 6. Tak przygotowane smażymy do miękkości z obu stron na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makaron Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować