ROLADKI CUKINIOWE Z PIECZARKAMI POD SEROWĄ PODUSZKĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min

zdrowe i bardzo smaczne

  • 40 min

Składniki:

  • 1 długa wąska cukinia
    30 dag pieczarek
    oliwa
    suszona bazylia
    1 cebula
    pół kajzerki
    ser żółty
    sól
    pieprz

Roladki cukiniowe z pieczarkami pod serową poduszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na 0,5 cm plastry. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie. Po przestygnięciu mielimy w maszynce do mięsa razem z namoczoną kajzerką. Wyrabiamy jednolitą masę, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy plaster cukinii nakładamy łyżkę farszu, zwijamy roladkę, następnie zawijamy w poprzek drugi plaster cukinii i spinamy wykałaczką. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, posypujemy bazylią. Na każdą roladkę układamy plasterek sera. Całość zapiekamy w 180 stopniach około 20 minut.

Porady

roladki możemy podać z dowolną sezonową surówką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy