Roladki maślane z czekoladowym budyniem...

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Puszyste, mięciutkie bardzo apetyczne.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 350g mąki pszennej
    35g drożdży
    3/4szkl. mleka
    2 żółtka
    1/3 margaryny
    1,5 łyżeczki cukru waniliowego
    5 łyżek cukru
    szczypta soli

    Nadzienie:
    1 budyń czekoladowy
    1 szkl. mleka
    3 łyżki cukru

    Dodatkowo:
    białko do posmarowania
    mąka do opruszenia

Roladki maślane z czekoladowym budyniem... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie: W 1/3 szkl. mleka rozpuszczamy budyń z cukrem. Resztę mleka gotujemy, gdy zacznie się gotować wlewamy mieszankę budyniową. Gotujemy budyń.
  • 2. Ciasto wyrabiamy ponownie., wałkujemy na prostokąt oraz smarujemy budyniem. Nastepnie zwijamy jak roladę z jednego końca do samego końca. Tniemy na 4 kawałki Smarujemy białkiem. Pieczemy 30min. w tem. 170C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy