Roladka z kurczaka nadziewana brokułami na żółtym risotto.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Danie efektowne, nie wymagające wielu składników, tylko odrobiny czasu.

  • 15 min

Składniki:

  • Na 2 osoby:
    2 filety z kurczaka
    Mały brokuł
    Ryż do risotto - 200g (może być też zwykły)
    Mała cebulka
    Białe wino - 150ml
    Bulion z kostki - ok 1.5l

    Sól, pieprz, kurkuma, olej.

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Risotto

Roladka z kurczaka nadziewana brokułami na żółtym risotto. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w 1.5l wody.
    Do pozostałej wody z gotowania dodać kostkę bulionową.
  • filet 2. Filet z kurczaka rozklepać na cienki płat, posolić i popieprzyć.
  • roladka 3. Ugotowany brokuł posiekać na drobno i nałożyć na mięso. Następnie zawinąć i uformować roladkę.
  • zawinieta roladka 4. Gotową roladkę zawinąć w folię aluminiową.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec przez 30 minut.
  • ryż 5. Cebulkę posiekać w kostkę i zeszklić na patelni. Następnie dostać ryż i odczekać aż wchłonie tłuszcz.
  • risotto 6. Dolać wino do ryżu i ciągle mieszając odczekać aż się wchłonie.
  • risotto z kurkuma 7. Następnie dodać do ryżu chochle gotującego się bulionu i mieszać do odparowania.
    Proces powtarzać do chwili aż ryż będzie miękki. W między czasie dodać do risotto sól, pieprz oraz odrobinę kurkumy dla koloru.
  • 8. Risotto powinno mieć delikatnie płynną konsystencję.
    Nakładamy na talerz, roladkę dzielimy na 3 kawałki i układamy na naszym risotto. Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować