Roladka schabowa po chińsku

0 (0 ocen)

Nieco egzotyki na co dzień:) zapraszam:))

Składniki:

  • Farsz:

    1 mała cebula
    3 łyżki pędów bambusa z słoika
    4 garści mrożonych warzyw chińskich ( mieszanka)
    1,5 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka oleju sezamowego

    Mięso:

    4 kotlety schabowe
    1/2 łyżeczki soli peklowej
    1 łyżeczka curry
    1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
    1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny

    Dodatkowo;

    1 jajko
    bułka tarta
    2 szklanki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladka schabowa po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Do miseczki wsypać wszystkie przyprawy ( sól peklową także), dobrze wymieszać. Natrzeć mięso obficie z obu stron i odłożyć kotlety do lodówki.
  • 2. Farsz: Cebulkę pokroić w małą kostkę. Pędy bambusa odsączyć i także pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać olej sezamowy i wrzucić cebulkę.
  • do mrozonych warzyw dodać pędy bambusa 3. Zeszklić ją. Dodać mrożone warzywa chińskie i dusić do miękkości. Następnie wrzucić pokrojone pędy bambusa i wymieszać. Dolać sos sojowy i doprawić pieprzem. Wymieszać. Pozwolić aby sos się zagotował. Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • farsz nałożyć na mięso 4. Wykonanie: Na płat mięsa nałożyć 1/4 przygotowanego farszu i ciasno zawinąć mięso w roladkę i spiąć wykałaczkami. Tak samo postąpić z resztą mięsa.
  • 5. W garnku rozgrzać olej. Roladki maczać w roztrzepanym jajku i panierować w bułce tartej. Kłaść na głęboki olej i smażyć aż będą rumiane. Odsączyć na ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mieszanka chińska Schab Bambus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować