Rolada(zrazy) śląska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początku farsz:
kroimy ogórki w słupki około 2cm, cebule w piórka, boczek jak ogórki w słupki wszystko do jednej miski, dodajemy musztardę i mieszamy z musztardą farsz.
2.Teraz mięso:
Kroimy mięso na plastry, rozklepujemy ( jak schabowego) nakładamy farsz, zwijamy mięso tak, aby nam farsz nie wypłynął.
Podsmażamy na dużym ogniu z każdej strony, gdy mięso będzie mocno zrumienione zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, magi , jarzynkę listek laurowy,przykrywamy i gotujemy około 2 godzin ( można w szybkowarze to trwa około 20 minut od momentu zagotowania się w szybkowarze) potem zagęszczamy sos - woda plus mąka.
Podajemy z kluskami i modrą kapustą:)
Komentarze