Rolada z szynki i sera

4.5 (175 ocen)

  • 40 min

Taka rolada to pyszna propozycja na ciekawe śniadanie,zimną kolację,będzie też świetną przekąska na imprezę lub rodzinne spotkanie.

  • 40 min

Składniki:

  • 300 g szynki konserwowej w plastrach
    3 ogórki konserwowe
    5 pieczarek marynowanych
    50 g żółtego sera
    po kawałku czerwonej i pomarańczowej papryki
    300 g serka homogenizowanego naturalnego
    kawałeczek zielonej części pora
    1 łyżka majonezu
    1 kopiata łyżka żelatyny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki Przekąski

Rolada z szynki i sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalej 4 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia.
    Plastry szynki ułóż w prostokąt(30x40) na foli aluminiowej,tak aby plastry zachodziły na siebie.
  • 2. Pieczarki,ogórki,papryki oraz ser pokrój w drobną kostkę,pora posiekaj.
    Do warzyw i pieczarek dodaj majonez i serek,dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Żelatynę podgrzej na wolnym ogniu,mieszając do jej rozpuszczenia,ostudź,dodaj do masy serowej,dokładnie wymieszaj.
    Powstałą masę rozsmaruj na plastrach szynki,całość zwiń w rulon,wzdłuż dłuższego boku i zawiń roladę ciasno w folię aluminiową.
    odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować