Rolada z porem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przełożyć do miski, wbić jajka, dodać bułkę tartą, cebulę pokrojoną w kosteczkę, doprawić solą, pieprzem i dobrze wymieszać. Folię aluminiową rozłożyć na blacie, następnie rozłożyć mięso na około 1 - 1,5 cm.
2.Por pokroić w plasterki i sparzyć na sitku. Zostawić aby ociekł. Następnie rozkładamy na mięsie.
3.Zwijamy roladę z pomocą foli aluminiowej, ale bez foli.
4.Formę (35 cm) smarujemy tłuszczem i przekładamy roladę do formy.
5.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy 1 godzinę, po tym czasie układamy plastry sera i zapiekamy jeszcze aż ser się rozpuści.
6.Wykładamy roladę, układamy na talerzu i dekorujemy natką pietruszki, a talerz obsypujemy posiekanym koperkiem.
Komentarze