Rolada z mięsa mielonego z "wkładką"

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Lubicie mięsko mielone? Ja bardzo lubię kombinować z mielonym mięsem i dzisiaj wymyśliłam roladę z wkładką :) Wyszła niezwykle delikatna, po prostu pyszna, spróbujcie koniecznie :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego (użyłam wołowo-wieprzowe), 1 cebula ( starta na drobnych oczkach lub przepuszczoną przez maszynkę do mielenia mięsa), 1 jajko, 1 łyżka majonezu, 2 łyżeczki chrzanu, 1 łyżka czosnku granulowanego, 1 łyżeczka pieprzu, 1,5 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1 średnia cukinia (około 350g), 1 marchewka (około 100g), 100g sera żółtego (użyłam edamskiego).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z mięsa mielonego z "wkładką" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię, marchew i ser zetrzeć na tarce ( duże oczka)- wymieszać.
    Mięso połączyć z resztą składników i wszystko dokładnie wymieszać. Folię spożywczą rozłożyć na blacie, rozprowadzić farsz na folii, na farsz wyłożyć mieszankę warzywno-serową i wyrównać. Delikatnie zrolować przytrzymując mięso folią. Papier do pieczenia formatu blachy położyć na roladzie, odwrócić roladę i przytrzymując folią przełożyć roladę na papier, następnie przenieść na blachę i przykryć szczelnie resztą papieru do pieczenia.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 35-40 minut, po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, delikatnie odsłonić papier i piec przez kolejne 7-10 minut, aż góra rolady zarumieni się.
    Podałam z plackami warzywno- serowymi z musztardą. Pysznie było :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować