Rolada z mięsa mielonego nadziana papryką

5 (192 ocen)

Bardzo dobra do obiadu, jako przekąska i na kanapkę.

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa z szynki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    1 jajko
    2 łyżki tartej bułki
    Nadzienie:
    2 papryki
    100 g żółtego sera
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z mięsa mielonego nadziana papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do mięsa razem z przyprawami, jajkiem i bułką. Dokładnie łączymy składniki.
  • 2. Na papierze do pieczenia wykładamy mięso i rozbijamy je dłonią na płat o grubości ok. 5 mm, formując przy tym prostokąt.
  • 3. Paprykę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce. Całość rozkładamy na mięsie.
  • 4. Zwijamy roladę pomagając sobie papierem, na koniec całość powinna być owinięta papierem i na końcach należy go zwinąć jak cukierek. Tak przygotowane mięso pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować