Rolada z mielonego mięsa z warzywami i pieczarkami

4.48 (198 ocen)

  • 60 min

Taka rolada smakuje równie dobrza na ciepło jak i na zimno.

  • 60 min

Składniki:



  • 1 kg mielonego mięsa wieprzowego
    2 czerstwe kajzerki
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka sarepskiej musztardy
    3 jajka
    1 cukinia średniej wielkości
    1 mała czerwona papryka
    1 mała żółta papryka
    350 g pieczarek
    3 łyżki tartej bułki
    sól,pieprz ,słodka i ostra papryka,majeranek do smaku
    tłuszcz do smażenia

Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z mielonego mięsa z warzywami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać drobno pokroić.Usmażyć.Mięso połączyć z rozdrobnionym czosnkiem,cebulą,jajkami,namoczonymi w mleku i odciśniętymi kajzerkami i musztardą.Przyprawić solą,pieprzem ,słodką i ostrą papryką.Wyrobić.

    2.Mięso wyłożyć na folię.Równo rozłożyć w kształt prostokąta na grubość około 1 cm.

    2.Pieczarki oczyścić ,drobno pokroić.Podsmażyć.Następnie dodać paprykę pokrojoną w kostkę.Pod koniec smażenia dodać startą na tarce cukinię.Przyprawić solą,pieprzem do smaku.Dusić do miękkości.Przełożyć na sito.Odsączyć.Połączyć z tartą bułką i majerankiem.

    3.Farsz wyłożyć na całą powierzchnię mięsa.Zwinąć roladę unosząc brzeg folii.

    4.Roladę przełożyć do wyłożonej papierem formy keksowej.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.190 st.C przez około 60 minut.

    5.Ostudzoną roladę wyjąć i pokroić w plastry.

Porady

Przed pieczeniem ,roladę można obłożyć plastrami wędzonego boczku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować