Rolada z mielonego mięsa z warzywami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać drobno pokroić.Usmażyć.Mięso połączyć z rozdrobnionym czosnkiem,cebulą,jajkami,namoczonymi w mleku i odciśniętymi kajzerkami i musztardą.Przyprawić solą,pieprzem ,słodką i ostrą papryką.Wyrobić.
2.Mięso wyłożyć na folię.Równo rozłożyć w kształt prostokąta na grubość około 1 cm.
2.Pieczarki oczyścić ,drobno pokroić.Podsmażyć.Następnie dodać paprykę pokrojoną w kostkę.Pod koniec smażenia dodać startą na tarce cukinię.Przyprawić solą,pieprzem do smaku.Dusić do miękkości.Przełożyć na sito.Odsączyć.Połączyć z tartą bułką i majerankiem.
3.Farsz wyłożyć na całą powierzchnię mięsa.Zwinąć roladę unosząc brzeg folii.
4.Roladę przełożyć do wyłożonej papierem formy keksowej.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.190 st.C przez około 60 minut.
5.Ostudzoną roladę wyjąć i pokroić w plastry.
Porady
Przed pieczeniem ,roladę można obłożyć plastrami wędzonego boczku.
Komentarze