Rolada z karpia

4.5 (186 ocen)

  • 30 min

Pyszna przystawka świąteczna można ją podać na śniadanie do pieczywa lub jako przekąskę dla gości.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g fileta z karpia(bez skóry)
    cebula
    2 łyżki tartego chrzanu
    100 g startego sera żółtego
    3 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki masła
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada z karpia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z karpia umyj,osusz i usmaż na patelni na rozgrzanym maśle,ostudź.
    Wyjmij ości i rozdrobnij widelcem.
    Do ryby dodaj ser,śmietanę,posiekaną cebulę,sok z cytryny,chrzan,dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Całość dokładnie połącz ze sobą.
  • 2. Z przygotowanej masy uformuj roladę i zwiń w posmarowana tłuszczem folię aluminiową.
    Wstaw do lodówki i pozostaw do następnego dnia.
    Przed podaniem wyjmij z foli i obtocz w natce pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować