Rolada z jogurtowym nadzieniem.

5 (157 ocen)

Delikatna rolada.

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    3 łyżki cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka kakao
    szczypta proszku do pieczenia
    szczypta soli
    3 łyżki wody

    Masa jogurtowa:
    2 jogurty jagodowe ( po 130 g każdy )
    1 galaretka o smaku owoców leśnych

    Dodatkowo:
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery

Rolada z jogurtowym nadzieniem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia się cukru,dodać żółtka i wodę.Na koniec wsypać przesianą mąkę z proszkiem i kakao,dokładnie wymieszać.Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 35 cm x 24 cm.Piec około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni.Gorący biszkopt zdjąć z papieru i zawinąć w ściereczkę.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody,wystudzić.Tężejącą galaretkę zmiksować z jogurtami.
  • 3. Na biszkopt nałożyć masę jogurtową ,zwinąć i włożyć do lodówki na kilka godzin.
  • 4. Gotową roladę posypać cukrem pudrem.

Porady

Do masy możemy użyć dowolnego smaku jogurtu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować